Kamagra
Domov > Informacije o Kamagri > Izboljšanje čustvene inteligence (EQ)

Izboljšanje čustvene inteligence (EQ)

Ko gre za srečo in uspeh v življenju, je EQ enako pomemben kot IQ. Naučite se, kako lahko povečate svojo čustveno inteligenco, zgradite močnejše odnose in dosežete svoje cilje.

Kaj je čustvena inteligenca ali EQ?

Čustvena inteligenca (drugače znana kot čustveni količnik ali EQ) je sposobnost razumevanja, uporabe in obvladovanja lastnih čustev na pozitiven način za lajšanje stresa, učinkovito komunikacijo, sočutje z drugimi, premagovanje izzivov in odpravljanje konfliktov. Čustvena inteligenca vam pomaga graditi močnejše odnose, uspeti v šoli in na delovnem mestu ter doseči svoje karierne in osebne cilje. Prav tako vam lahko pomaga, da se povežete s svojimi občutki, namero spremenite v dejanja in sprejete informirane odločitve o tem, kaj vam je najpomembnejše.

Čustveno inteligenco običajno opredeljujejo štirje atributi:

  1. Samoupravljanje- Lahko nadzorujete impulzivna čustva in vedenje, na čustven način upravljate s svojimi čustvi, prevzamete pobudo, upoštevate zaveze in se prilagodite spreminjajočim se okoliščinam.
  2. Samozavedanje- prepoznate svoja čustva in njihov vpliv na vaše misli in vedenje. Poznate svoje prednosti in slabosti ter imate samozavest.
  3. Družbeno zavedanje – Imate empatijo. Razumete lahko čustva, potrebe in skrbi drugih ljudi, prevzamete čustvene namige, se v družbi počutite prijetno in prepoznate dinamiko moči v skupini ali organizaciji.
  4. Upravljanje odnosov – znate razvijati in vzdrževati dobre odnose, jasno komunicirati, navdihovati in vplivati ​​na druge, dobro delati v skupini in obvladovati konflikte.

Zakaj je čustvena inteligenca tako pomembna?

Kot vemo, niso najbolj pametni ljudje tisti, ki so najbolj uspešni ali najbolj izpolnjeni v življenju. Verjetno poznate ljudi, ki so akademsko briljantni, a so družbeno nesposobni in neuspešni pri delu ali v osebnih odnosih. Intelektualne sposobnosti ali vaš količnik inteligence (IQ) same po sebi niso dovolj za uspeh v življenju. Da, vaš IQ vam lahko pomaga pri vpisu na fakulteto, vendar vam bo vaš EQ pomagal obvladati stres in čustva, ko se soočite z zadnjimi izpiti. IQ in EQ obstajata v tandemu in sta najučinkovitejša, če se nadograjujeta.

Čustvena inteligenca vpliva na:

Vaš nastop v šoli ali na delovnem mestu.  Visoka čustvena inteligenca vam lahko pomaga pri krmarjenju po družbenih zapletenostih na delovnem mestu, vodi in motivira druge ter se odlično odreže v svoji karieri. Pravzaprav, ko gre za merjenje pomembnih kandidatov za zaposlitev, mnoga podjetja zdaj ocenjujejo čustveno inteligenco tako pomembno kot tehnične sposobnosti in pred zaposlitvijo uporabijo testiranje EQ.

Vaše fizično zdravje. Če ne morete obvladati svojih čustev, verjetno tudi ne obvladate svojega stresa. To lahko privede do resnih zdravstvenih težav. Nenadzorovani stres zvišuje krvni tlak, zavira imunski sistem, povečuje tveganje za srčne in možganske kapi, prispeva k neplodnosti in pospešuje proces staranja. Prvi korak k izboljšanju čustvene inteligence je naučiti se obvladovati stres.

Vaše duševno zdravje. Nenadzorovana čustva in stres lahko vplivajo tudi na vaše duševno zdravje, zaradi česar ste ranljivi za tesnobo in depresijo. Če ne morete razumeti, se sprijazniti s čustvi ali jih obvladati, se boste tudi trudili vzpostaviti močne odnose. To pa vas lahko pusti osamljene in osamljene ter še poslabša vse težave z duševnim zdravjem.

Krepitev čustvene inteligence: štiri ključne veščine za povečanje vašega EQ

Spretnosti, ki sestavljajo čustveno inteligenco, se je mogoče naučiti kadar koli. Pomembno pa je vedeti, da obstaja razlika med preprostim učenjem o EQ in uporabo tega znanja v svojem življenju. Samo zato, ker veste, da bi morali nekaj narediti, še ne pomeni, da boste – še posebej, če vas obvlada stres, ki lahko preglasi vaše najboljše namere. Če želite trajno spremeniti vedenje na načine, ki stojijo pod pritiskom, se morate naučiti, kako premagati stres v trenutku in v svojih odnosih, da ostanete čustveno ozaveščeni.

Ključne veščine za izgradnjo vašega EQ in izboljšanje vaše sposobnosti obvladovanja čustev in povezovanja z drugimi so:

  1. Samokontrola
  2. Samozavedanje
  3. Družbena zavest
  4. Upravljanje odnosov

OPRAVI NAKUP – GARANTIRAMO ti 100% zadovoljstvo na nakup. V naši spletni lekarni lahko najdete zgolj najbolj prodajane izdelke za boljšo in vzdržljivejšo erekcijo ter izdelke, ki preprečujejo prezgodnji izliv.

Kamagra izdelkiKamagra izdelki