Kamagra
Domov > Informacije o Kamagri > Pomanjkanje spanja: simptomi, vzroki in posledice

Pomanjkanje spanja: simptomi, vzroki in posledice

Škodljivi učinki pomanjkanja spanja se lahko pojavijo na vas in sčasoma resno vplivajo na vaše duševno, fizično in čustveno zdravje. Evo, kako prepoznati znake in odpraviti težavo.

Ali ste prikrajšani za spanje?

Večina nas ve, kakšen je občutek dan po noči s malo ali nič spanja. Niste sami – počutite se zaspani, počasni, razdražljivi in ​​pomanjkanje energije. Vaš um se zdi zaskrbljen, morda se boste težko skoncentrirali, naredili neumne napake in potrebovali boste kavo po kavi samo zato, da boste preživeli dan, dokler se ponoči ne boste zlezli nazaj v posteljo.

Čeprav je obvladovanje občasnega nočnega motečega spanja lahko neprijetno, če redno izgubljate okrepčevalni nočni počitek, lahko resno poškodujete svoje zdravje in kakovost življenja. Poleg tega, da pomanjkanje spanja negativno vpliva na vaše razpoloženje, energijo in uspešnost v službi ali šoli, lahko vpliva tudi na vaš imunski sistem, zdravje srca in možganov, spolni nagon in sposobnost obvladovanja stresa. Lahko vam doda nekaj centimetrov v pas, poveča tveganje za nesreče in povzroči resne dolgotrajne zdravstvene težave, kot so sladkorna bolezen, hipertenzija, bolezni srca, možganska kap, tesnoba in depresija.

Če ste že nekaj časa prikrajšani za spanje, se lahko celo zdi normalno, da dneve preživite utrujeni in neumni. Čeprav morda mislite, da lahko manj spite, ne da bi utrpeli posledice, je resnica, da je zadosten spanec bistven za vaše telesno in duševno zdravje.

Ne glede na vaše okoliščine pa je prepoznavanje simptomov, vzrokov in posledic pomanjkanja spanja prvi korak k reševanju problema in zagotavljanju dovolj spanca, da napolnite telo in um, zaščitite svoje počutje in delujete po svojih najboljših močeh.

Koliko spanja je dovolj?

Medtem ko se potrebe po spanju lahko razlikujejo od osebe do osebe, večina od nas kot odraslih potrebuje sedem do devet ur spanja vsako noč (otroci in najstniki celo več, starejši odrasli včasih nekoliko manj). Če vas redno ne dobiva toliko, bi lahko bili prikrajšani za spanje-tudi če se ne zavedate subtilnih učinkov, ki jih ima na vaše razpoloženje, osebnost in uspešnost, ali dolgoročnih dajatev, ki bi jih to lahko imelo vaše splošno zdravje.

Znaki in simptomi pomanjkanja spanja

Morda boste prikrajšani za spanje, če:

 • Čez dan se počutite utrujeni, razdražljivi in ​​utrujeni; pogosto zehajte.
 • Težko se osredotočite ali zapomnite stvari .
 • Manj se zanimajte za seks.
 • Zjutraj težko vstanete iz postelje, potrebujete budilko, da se pravočasno zbudite, ali večkrat pritisnite gumb za dremež.
 • Popoldne se počutite letargično ali zaspano.
 • Težko ostanite budni na predavanjih, sestankih, v toplih sobah, med vožnjo ali vožnjo na delo ali po težkem obroku.
 • Čez dan je treba zadremati.
 • Zvečer zaspite na kavču.
 • Spite v petih minutah po spanju.
 • Ob vikendih je treba spati pozno.
 • Ste doživeli spremembe razpoloženja, vključno z občutkom depresije , tesnobe, stresa, paranoičnosti ali samomora .

OPRAVI NAKUP – GARANTIRAMO ti 100% zadovoljstvo na nakup. V naši spletni lekarni lahko najdete zgolj najbolj prodajane izdelke za boljšo in vzdržljivejšo erekcijo ter izdelke, ki preprečujejo prezgodnji izliv.

Kamagra izdelkiKamagra izdelki